Изображение чрез ollyy/Shutterstock
Изображение чрез ollyy/Shutterstock
Изображение чрез ollyy/Shutterstock

Apple (AAPL) обяви днес в съобщение до медиите, че е платформата iTunes е продала над 25 милиарда песни, правейки я доминиращата на пазара.

Магазинът iTunes предлага 26 милиона песни, които са достъпни в 119 страни. Конкуренцията, в лицето на Amazon и Google Play, не може да настигне платформата на Apple от излизането на iPod през 2001 година досега. Музикалният плеър на плодовата компания много бързо стана най-популярният в цял свят и е най-големият генератор на приходи на компанията в тази сфера.

„Благодарни сме на нашите потребители, че ни се довериха и направиха iTunes най-големият електронен музикален магазин в света. Около 15 000 песни се свалят всяка минута, а iTunes свързва феновете с любимите им изпълнители, групи и компании по  изключително интуитивен начин“, коментират от Apple.

Песента, която отбелязва 25 милиарда свалени парчета, е “Monkey Drums” (Goksel Vancin Remix) на Chase Buch. Phillip Lüpke от Германия е потребителят, закупил песента, който ще получи iTunes GiftCard карта за покупки на стойност 10 000 евро.