Ако още не сте разбрали Apple ще пуснат три нови iPhonе-a другата година. Един от моделите със сигурност ще бъде със заоблен дисплей, подобен на този на устройствата на Samsung. Слуховете твърдят, че ще има 4.7-инчов модел, друг който ще е 5.5 инча и още един, който ще е 5.5 инча или повече и ще бъде снабден със заоблен от двете срани екран.

Тези описания са доста неясни и могат да означават iPhone с по-видни заоблености от Galaxy S7 Edge, или от тези на Galaxy Note 7. Говори се също, че именно Samsung ще бъде компанията, която ще създаде въпросните дисплеи. Очаква се iPhone да използва OLED за своя екран, като в мрежата се споменава, че 5.8-инчовия OLED дисплей вече е подготвен за устройството.

Според Nikkei вместо 5.5-инчовия “premium” модел да бъде пуснат тази година, компанията е подготвила обикновения 5.5-инчов “iPhone 7 Plus” и 4.7-инчовия “iPhone 7”. Нищо не се знае още за съдбата на малкия 4-инчов iPhone SE, който ще най-вероятно ще излезе през 2017.

Apple ще разкрият новите си модели в началото на другия месец. Както може би вече знаете 5.5-инчовия iPhone ще дойде с “dual-camera” система, докато 4.7-инчовия ще бъде само с една леща. Смартфоните най-вероятно ще наподобяват дизайна на iPhone 6 И 6S, с малки изключения като премахване на жака за слушалки и промяната на главния бутон.