Passerby photographs Apple store logo with his Samsung Galaxy phone in central Sydney

Samsung неведнъж доказа, че технологичната индустрия трябва да се страхува от нея. The Associated Press съобщи, че „редица тайвански производители създават съюзи с високотехнологични компании в Япония и САЩ, които се изправят срещу Samsung в опит да защитят пазарния си дял и да дадат тласък на икономиката на Тайван.“

Едва ли някой ще бъде изненадан, че най-известната сред американските компании е именно Apple, която търси надлъж и нашир производители на компоненти, само и само да елиминира Samsung като нейн доставчик на чипове. Както вече писахме, в момента тя се е насочила към TSMC като алтернатива.

За да направи нещата дори още по-интересни, правителството на Тайван започна открито да натиска тайванските компании да си сътрудничат една с друга, използвайки компоненти от страната за своите устройства, вместо тези на Samsung.

„Ние се надяваме, че технологичните компании могат да работят заедно с техните доставчици по време на ранния продуктов процес, вместо да чакат докато новите компоненти бъдат разработени.“, заяви Stephen Su, маркетингов анализатор. Той още обясни, че в момента HTC опитва пилотна програма за използване на местни чипове за своите нови устройства.

Е, Samsung, на кого ще платиш сега?

 

Изображение: fishersbjj-boxingИзображение 2

Източници: The Associated Press, via Yahoo NewsAppleInsider