AndroidWearforiOS

От днес потребителите с iPhone ще могат да работят с избрани Android Wear часовници, плюс всички бъдещи, а скоро приложението ще бъде пуснато в световен мащаб. Достъпни ще са както по-евтини, така и по-скъпи модели със софтуера на Google.

Така Apple Watch се изправя пред сериозна конкуренция, но той все още ще има някои предимства. Свързани с iPhone, Android Wear часовниците няма да имат толкова възможности, колкото носимото устройство на Apple, нито пък когато работят с Android телефон.

В момента официално три часовника поддържат работа с iPhone – Huawei Watch, Asus ZenWatch 2 и LG Watch Urbane. По-стари модели не са включени, заради нуждата от софтуерен ъпдейт. „За да гарантираме добро изживяване, където директно от кутията веднага ще работи, трябва да са по-нови часовници“, заяви Джеф Чанг пред The Verge.

Потребителите с iPhone трябва само да инсталират Android Wear приложението, да свържат часовника с телефона и след това да зададат някои основни предпочитания. Ето какви функции ще получите:

  • Изветията от iPhone ще излизат на Android Wear
  • Google Now карти на часовника
  • Различни лица за часовника, включително и такива от трети страни, които може да инсталирате и използвате
  • Вградени приложения на часовника, като Weather и Translate
  • Voice Search, както и различни напомняния, които може да изпратите до Google Now
  • Да проследявате физическата си активност с часовника чрез Google Fit
  • Да получавате Rich Notifications от избрани Google приложения, като Calendar и Gmail

Това никак не е малко, особено като знаем колко затворена е екосистема на Apple. На практика Google работи с инструментите, които са достъпни през Bluetooth. „Като всеки друг iOS разработчик, ние работим с Apple, за да сме сигурни, че разбираме и спазваме техните насоки, както и какви са политиките за приложения. Това правим и ще продължим да правим, когато пускаме бъдещи ъпдейти за приложението“, казва още Чанг.

Но какво да правят собствениците с Moto 360, LG G Watch, LG G Watch R, Samsung Gear Live, Asus ZenWatch или Sony Smartwatch 3? Колегите от The Verge са открили, че Moto 360 всъщност може да работи с iPhone, като часовникът е бил с версия Android Wear 1.3. Това означава, че и други модели с инсталиран последен ъпдейт на софтуера вероятно ще могат да се свържат с телефона на Apple.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS