Android Silver

Според последните слухове, които The Information разпространи, Google замръзява за известно време проекта Android Silver. Ако все още не знаете, какво представлява този проект ще ви напомня накратко, че това трябва да са хай-енд телефони, които ще работят с чист Android OS и ще си получават редовно ъпдейтите. Подобно на Nexus в общи линии, но тук ще се работи с повече от един хардуерен партньор.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Какво представлява програмата Android Silver?

Напускането през юли на Никеш Арора, главен бизнес директор на Google, очевидно нанесе удар на амбициозния проект. Все пак Арора бе отговорен за партньорската връзка на Google с двете компании производители на хардуер и мобилните оператори. Партньорите на Google също изразиха малко смесени чувства по отношение на проекта. Като цяло, всички знаци сочат, че ще трябва да се задоволим със семейството на Nexus. И без това по-рано слуховете твърдяха, че LG работи по новия телефон.

Засега амбициите на Google са насочени към Android One. За тези от вас, които не са запознати с Android One ще кажа, че това е платформа, която ще е изчестена, без модификации от производителите, която ще получава ъпдейти директно от Google, без да зависят от производителя. Това е решение на един от основните проблеми, с които Google се бори в битката с Apple и унифицираната iOS операционна система. Ние ще следим новостите около Android Silver, защото промени може да настъпят във всеки един момент.