Samsung Galaxy S6 Picture 1

Galaxy S6 и S6 edge са едни от смартфоните с най-добри камери, като в допълнение има и приложение, което е подходящо както за любители, така и за по-напреднали фотографи. Разбира се, винаги има опция за подобрения и изглежда Samsung работи по много важен ъпдейт за камерите на новите флагмани, пише SamMobile, цитирайки неназован източник.

Актуализацията ще бъде част от Android 5.1.1, но няма подробности какви точно ще са нововъведенията. Има вероятност ъпдейтът да включва поддръжка на пълния Google Camera API в Lollipop, включително и поддръжка на функции като заснемане в RAW и опцията за контрол на скоростта на затвора, които в момента не са налични за S6 и S6 edge, но пък се предлагат от конкурентите HTC One M9 и LG G4.

Този ъпдейт за камерата ще бъде наличен и за устройствата с кодово име Samsung Zen/Samsung Noble, пише още SamMobile. За Zen се смята, че ще бъде нова версия на Galaxy S6, а Noble е кодовото име за Galaxy Note 5. Разработката на Note 5 вероятно все още в ранна фаза, особено по отношение на софтуера, но Galaxy S6 и S6 edge ще станат още по-силни конкуренти след пускането на Android 5.1.1.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS