Таблетите, базирани на операционна система Windows, стават все по-популятни. Allview, като един водещ производител в нашата съседка Румъния,  няма как да не ни представи нещо интересно и в този клас устройства. Новото предложение на компанията се казва Wi8G. Той идва с Intel Atom процесор, 8-инчов дисплей и 3G свързаност, като това го прави най-гъвкавия от гамата таблети на Allview.

ВИЖ ОЩЕ: Allview X1 Xtreme mini – мини смартфон максимална производителност

8-инчовият IPS дисплей, с 1280х800 пиксела резолюция, предага изображения със сравнително точни цветове, а размерът превръща устройството в леснопреносимо и винаги под ръка. Не забелязахме сериозни недостатъци в качеството на картината, но имайте предвид, че на открито е възможно да имате известни затруднения. Като изключим това, Wi8G се справя много добре, има добри ъгли на видимост и дисплеят реагира бързо на команди. С тънък и стилен дизайн, таблетът се предлага в два цвята – бял и черен, според предпочитанията ви.

Wi8G има и две камери, които най-вече ще ползвате за приложението Skype, защото все пак е таблет, а при тези устройства частта със снимките не е най-силна. В общи линии, те могат да елиминират проблема с разстоянието между вас и вашите близки, като ви позволят лесно да комуникирате по всяко време чрез видео разговори. Нищо специално, но пък много удобно.

Wi8G таблетът се характеризира с интегрирана 3G свързаност и операционна система Windows 8.1. Това означава, че където и да сте, вие ще имате връзка с мрежата, с вашия бизнес и с файловете ви, които са качени в облака. Високоефективният четириядрен Intel Atom процесор с честота до 1.83 GHz, графичният процесор Intel HD Graphics, 1GB оперативна памет и сравнително малката за таблет вътрешна памет от 16GB, ще се погрижат за добрата производителност на таблета. И като стана дума за документи, Wi8G е с включен едногодишен лиценз за Office 365 Personal, който може да се използва на таблета и на две други устройства с Windows OS, смартфон и компютър. Предложението е с 1TB място за съхранение в OneDrive.

В крайна сметка, за сумата от 163 евро, Allview предлага едно прилично решение за Windows потребителите. Таблетът е симпатичен и удобен. Перфектен за бърза корекция по презентацията ви и няма да ви пречи докато пътувате, защото е с компактни размери. Дори като визия той има красив дизайн и е достатъчно представителен. Разбира се, това е бюджетен таблет от нисък клас, така че забележките му се оправдават от достъпната цена, на която може да го намерите.

Таблетът Wi8G е на разположение за предварителна поръчка на цена 163 евро, а доставките стартират от 5 януари 2015 г..