Alienware X51

Alienware представи дългоочакваното ново портфолио от продукти, което включва геймърския десктоп компютър от ново поколение Alienware X51 и обновените ноутбуци Alienware 13, 15 и 17. Представянето им се случи в навечерието на PAX Prime, едно от най-големите геймърски събития в Северна Америка, което се проведе в Сиатъл, Вашингтон. Във фокуса на изложението ще бъдат някои нови решения като обявяването на Dell 27 Gaming Monitor, който ще бъде пуснат на пазара в края на октомври.

Десктоп компютър Alienware X51

Alienware X51 е предпочитан от феновете. Компактните му размери, високата производителност и уникалните възможности за персонализация го правят най-популярната система на Alienware, използвана за геймърски събития и турнири в света. За да затвърди мястото си в сърцето на геймърите, X51 за първи път предлага персонализирано решение за течно охлаждане и поддръжка на Alienware Graphics Amplifier. Уникалната система за охлаждане на процесора се побира в същия малък форм-фактор, като намалява шума и позволява на новите шесто поколение отключени процесори Intel Core i5K и i7K да постигнат максимална производителност. Геймърите, които искат нещо повече от впечатляващата видео-карта Nvidia GTX 960, могат да се насладят на 4k гейминг благодарение на Graphics Amplifier и 4k дисплея (и двете се продават отделно), които поддържат дискретен графичен процесор, както и Nvidia GeForce GTX Titan X. Подобренията на паметта включват поддръжка на DDR4 памет, новите M.2 PCIe SSD хард-дискове за по-висока скорост до 4 GBps и 3.1 USB портове, които значително подобряват скоростта на връзката, когато се добавят периферни устройства. Alienware X51 с Windows 10 постига по реалистична картина и гладка игра благодарение на DirectX 12.

Alienware 17

Ноутбуци Alienware 13, 15 и 17

Новите ноутбуци Alienware предлагат над 20 обновления и подобрения, които предоставят на геймърите това, от което се нуждаят за най-доброто геймърско изживяване. Ключовите подобрения включват възможности за Dynamic Overclocking, за който се очаква да бъде издаден патент. Те непрекъснато следят температурните прагове за максимална производителност на процесор. Всеки обновен ноутбук предлага USB портове тип C, които поддържат технологиите USB 3.1 и Thunderbolt 3, и PCIe SSD технология за постигане на скорост от 4 GBps, която позволява бързо стартиране на игри, медия плеъри и приложения. Alienware идва с контролери Killer Wireless-AC 1535 и Killer E2400 High-Performance Gigabit Ethernet за по-бърза скорост и надеждност по време на онлайн игри, стрийминг на игри или гледане на HD видео. Изброените ноутбуци са с инсталиран Windows 10 и поддържат Windows 8.1. Възможностите на всички лаптопи Alienware могат да се разширят, така че да поддържат UltraHD 4k гейминг, когато са свързани с Alienware Graphics Amplifier, който осигурява 4k видео карта и 4k дисплей, който може да се закупи отделно.

Alienware 15 hardware

Наред с останалите уникални функции в обновеното си портфолио Alienware 17 предлага и Ultra 4k дисплей, който може да се закупи отделно, осигуряващ най-новата технология IGZO. Тя осигурява по-високо качество на изображението и намалява енергийните изисквания. Новият сензорен панел с QHD+ резолюция, който се предлага отделно към Alienware 13, също поддържа IZGO технологията. Ноутбукът вече издържа по-дълго благодарение на 62WHr батерия. Alienware 15 е първият и единственият ноутбук на пазара, който може да се конфигурира с новата видео карта AMD Radeon R9 M395X.

„Най-новата вълна от продукти е вдъхновена от потребителите ни, които постоянното търсят по-добра производителност и иновации“, каза Франк Азор, съосновател и генерален мениджър на Alienware. „Новата система за течно охлаждане и поддръжката на Graphics Amplifier, който предоставя най-новата компонентна технология, представляват най-модерните разработки, резултат от посветеността ни на геймърите и техните нужди.“

Alienware 13 setup

Геймърски монитори

Като марка номер едно сред производителите на монитори в света, Dell добавя още едно ниво на производителност и възможност за избор, за да осигури възможно най-доброто геймърско изживяване. Геймърите ще могат да се насладят на ненадмината игра с гладка, чувствителна картина благодарение на новия Dell 27 Gaming Monitor (S2716DG), специално създаден за игри. Той предоставя безкомпромисно геймърско изживяване и контрастни движещи се обекти без изкривяване на изображението чрез технологията Nvidia’s G-Sync Gen II и възможно най-бързата честота на обновяване от 144 Hz, а благодарение на бързото време за реакция от 1 ms не се наблюдава буквално никакво входно забавяне. Можете да играете дълги часове благодарение на възможностите за пълна приспособимост и лесно да добавяте периферни устройства, като използвате широк набор от портове.

Dell представи и първият си 27-инчов извит монитор. Dell 27 Curved Monitor (SE2716H) предлага пълно потапяне и удобно гледане, които създават усещането, че картината ви обгръща. Тънката рамка увеличава изживяването, като осигурява картина почти без очертания. Елегантен и стилен, този здрав, извит монитор предоставя впечатляващ контраст на цветовете. Ясният и богат звук от двата мощни 9 W вградени говорители допълнително увеличава удоволствието от играта.

Наличност

Новият Alienware X51 е наличен на българския пазар; допълнителни конфигурации ще могат да бъдат закупени по-късно тази година.

Ноутбуците Alienware 13, 15 и 17 са налични на българския пазар.

Dell 27 Gaming Monitor ще може да се закупи на Dell.com от 20 октомври.

Dell 27 Curved Monitor ще може да се закупи на Dell.com от 15 септември.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS