Наскоро разбрахме, че нашумелият с фантастиките си в последните години режисьор Нийл Бломкамп все пак ще режисира филм от сагата “Alien”, който няма да е предистория (каквато е “Прометей”). Ще става въпрос всъщност за довършване на историята и едни от последните събития в сагата.

Виж още: Студент създаде функционален костюм на Батман

Знаем и че актрисата Сигорни Уивър ще участва и така този проект се превръща наистина в нещо, което много хора искат да гледат. Но какво точно да очакваме? Не вярвах, че събитията около филма ще се развият толкова бързо след потвърждаването му, но ето, че вече знаем какво ще представлява “Пришълецът на Бломкамп”.

Уивър и Бломкамп дадоха интервю за Sky Movies, пред които разказаха какво имат на ум и ни дадоха над какво да размишляваме. Уивър желае героинята й Елън Рипли да бъде изпратена подобаващо, защото смята, че историята не се е развила както трябва. А Нийл Бломкамп пък твърди, че продължението, което той ще режисира, ще издуха “Пришълецът 3” (Alien 3). По неговите думи,

“Искам този филм да изглежда все едно е братчето на “Пришълци” [Aliens, бел. превод]. Така че историята ще бъде в реда Alien, Aliens, и после този филм.”

Е, какво ще кажете? В допълнение ще спомена – изглежда, че продълженията “Пришълецът 3” и дори “Пришълецът: Завръщането” (Alien: Resurrection) ще се окажат излишни. Дали наистина най-накрая ще видим достойно продължение на великата сага, започната от Ридли Скот? Вие какво мислите?

Ето и цялото, макар и кратко, интервю: