Преди няколко дни ви споменах, че Alcatel ще правят умен часовник и това не се оказа лъжа. Компанията днес представи своя нов продукт на CES 2015. Той носи името Alcatel OneTouch Watch и в общи линии ще е евтиният вариант на вече доста популярния Moto 360.  Наистина впечатляващото тук е това, че той ще може да работи с iOS и Android устройства, което го отличава доста от почти всичко, което ни е познато в света на умните часовници.

ВИЖ ОЩЕ: Историята на CES от 1967 до 2014 в снимки

Възможностите му не се различават особено от това, което правят всички останали негови събратя. Можете да настройвате кои приложения да ви изпращат нотификации, да си следите пулса и други показатели, да си сменяте цветовете и темите на самия часовник и интерфейса. Ако ползвате Android телефон възможностите за настройка и работа с приложения честно казано ще са малко по-големи, защото при iOS в това отношение ще сте малко ограничени. Основният проблем тук е с приложенията на трети страни, но това се очаква да бъде оправено в бъдеще.

Поради една или други причина обаче, снимките от преди няколко дни можи би леко ме залъгаха, защото и този часовник има леко „отрязана част“ в долния край. Както при Moto 360 така и тук има пространство, което е отделено за хардуера и ако трябва да съм честен, то е доста по-голямо от това, което е при Moto 360. Тук е поместен и сензора с който командвате самия часовник чрез потупване. [rquote]Това може да се окаже попадение в десетката за Alcatel[/rquote]Иначе интерфейсът и начинът на преместване на менютата малко наподобява Windows и не е чак толкова хващащ окото, но върши работа.

Има още нещо, с което Alcatel OneTouch Watch може да поведе класацията на евтините умни часовници и това е животът на батерията. Според данни от Alcatel, OneTouch Watch може да издържи поне два дни, а в определени моменти и до пет дни, което е супер много. Повечето конкурентни предложения карат по максимум два до три дни, а Apple Watch ще трябва да си го зареждате всеки ден, кога излезе на пазара все пак. И самото зареждане изгледа супер лесно, защото не се налага да носите допълнителни кабели. В самата каишка е скрит USB порта, с който директно може да го заредите дори от компютъра.

Alcatel OneTouch Watch ще се предлага в два основни варианта. Единият ще е малко по-спортен или за всеки ден, който идва в червено, черно и бяло. Ще има и с метална каишка, който ще е в две разновидности, но за него ще почакаме до един неопределен, по-късен етап от годината. Иначе часовникът ще е на пазара от март на цена от 149 долара, което е доста приемливо.