Тази седмица Adobe прави големи ъпдейти на едни от най-добрите си приложения, които са част от Creative Cloud групата апликации. Но най-новото, за което ще ви разкажа сега не е нито ъпдейт, нито приложение. Става въпрос за изцяло новата услуга Adobe Stock. С нея компанията иска да се издигне на върха на пазара за стокови изображения, а това е възможно благодарение най-вече на Fotolia – услугата за стокови снимки, която Adobe купи по-рано тази година.

Както казах това не е приложение, а просто услуга. Достъпвайки Adobe Stock през уебсайта, вие имате възможност да разгледате повече от 40 милиона снимки и изображения (скоро очакваме и видео материали), купувайки една снимка на цена от 9,99 долара. Интересното е, че не е нужно да я сваляте след закупуване – тя автоматично ще се появи в библиотеката ви и можете да я използвате от там. А за да не давате парите си напразно, можете преди да закупите даден файл, да го пробвате с ниска резолюция. Ако решите да го купите, Adobe програмата сама ще смени резолюцията автоматично и ще запази промените.

Цените като цяло са конкурентни, но са фокусирани към хора, които постоянно използват стокови изображения – 10 снимки на месец струват 49,99 долара (29,99 ако сте се абонирали за Creative Cloud), а 750 снимки – само 199,99 долара. При по-малкия план, неизползваните снимки ще се запазват за една година напред.

Е, какво мислите? Ще се възползвате ли от Adobe Stock? Как според вас ще се справи услугата срещу Getty или да речем Shutterstock?

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS