Adobe съвсем скоро пусна видео, в което се вижда новият проект на компанията. iPad потребител, който прави много прости обработки на своите изображения, използвайки гласови команди. Натиснете стар бутона на видеото по-горе и го вижте.

Технологията изложена във видео клипа не е кой знае колко невероятна, тъй като вероятно можете да постигнете същите резултати много по-бързо, като просто използвате тъчскрийна.

Освен това, системата базирана на гласа или трябва да е достатъчно добре направена, за да може да разбира голяма гама от команди и техните синоними, или потребителят трябва да научи точната терминология за всяка отделна функция. Много по-лесно е просто всичко да го правите на ръка, както винаги досега сте правили.

Adobe наблегна на факта, че: „Това е само първата крачка към проектирането на роботизиран интерфейс, работещ с гласови команди, който да позволява на потребителите да търсят и обработват снимки по по-лесен начин“. Все още обаче компанията не е потвърдила, дали наистина този гласов асистент ще бъде проектиран през 2017.

Системата най-вероятно ще работи само за най-основните обработки. Не изглежда обаче много полезна засега, освен ако не се окаже, че може да изпълнява командите по-бързо. Ще видим какво ще каже Adobe по въпроса, по-късно във времето…

Вие бихте ли използвали гласа си за обработка, ако Adobe все пак реши да реализира тази идея? Споделете с нас в коментарите.