Acer-Iconia-One-7-Picture-7

Acer не е един от лидерите на пазара за смартфони, като повечето потребители свързват тази марка основно с лаптопи и настолни компютри. През последните години компанията пускаше различни устройства, повечето от тях с Android. Acer също така има в портфолиото си няколко Windows Mobile смартфона, преди Windows Phone да съществува, но те не бяха много успешни. Тази година обаче производителят отново ще заложи на Microsoft – този път с Windows 10.

Виж още: HTC One M9 ще дойде с още по-мощни BoomSound говорители

Според Focus Taiwan Acer ще обяви своя първи Windows 10 смартфон на Световния мобилен конгрес, който ще се проведе следващата седмица. За момента няма иформация за спецификациите на устройството, но се спекулира, че то ще се позиционира в средния или нисък клас.

Тъй като се очаква Windows 10 да бъде официално пусната през лятото, новото предложение на Acer с тази операционна система най-вероятно няма да бъде налично на пазара преди втората половина на годината. В допълнение Acer планира да представи на MWC и нов Android смартфон от Jade серията, както и ново носимо устройство.