Мина около месец откакто Samsung изтеглиха Galaxy Note 7 от пазара и спряха неговото производство. Сега компанията докладва, че в САЩ 85% от всички продадени фаблети от серията са върнати на корейския гигант. Производителят насърчава всички собственици на проблемния смартфон да го върнат в най-близкия център.

За да „стимулира“ потребителите да върнат своето Note 7 устройство, Samsung прибягват към интересна мярка — с нов ъпдейт на софтуера на Galaxy Note 7, компанията ще направи така, че на екрана да изскача съобщение за връщане на телефона. То ще се появява всеки път, щом отключите екрана, докладват от The Verge. Освен това, с ъпдейта Samsung ще ограничат капацитета на батерията до 60%. Не е ясно дали това е превантивна мярка срещу запалване или просто още нещо, което да накара хората да не ползват смартфона и да го върнат.

Всички големи мобилни оператори в САЩ са потвърдили ъпдейта и той скоро ще започне да бъде разпращан до потребителите. Колкото до останалите райони по света — подобен ъпдейт вече е бил пуснат в Южна Корея, Европа и Австралия. В Нова Зеландия пък Note 7 е ограничен да не може да се свързва с публичните Wi-Fi мрежи.

Samsung споделят, че голяма част от потребителите, които връщат своето Galaxy Note 7 устройство, пожелават друг смартфон от Samsung в замяна.