apple music spotify

Apple Music е най-новата абонаментна услуга, която американската компания представи преди месец. Амбициозната програма иска да стане сериозен конкурент на Spotify, но все още има някои проблеми, които трябва да бъдат бързо решени.

Още през първата седмица забелязахме някои сериозни индикации, че нещата не вървят добре. Спомнете си гадният бъг с iTunes, който се появи при доста хора. Представяме списък с 5 сериозни проблема, които трябва да бъдат отстранени, ако Apple иска да запази репутацията си на добър доставчик на услуги и да натрупа по-голяма потребителска маса.

1. Проблемът с плейлистите

Apple Music има сериозен проблем с плейлистите. Още с пускането си абонатите забелязаха, че песните са объркани, много често се случва да има дублиране, както и случайни съобщения за грешка. Най-неприятното е да не може да се ползва платената услуга, заради проблем, който не позволява дори да се избере музиката. Има случаи, където дори не може да започне възпроизвеждането.

2. Цензурата

Съвременната музика, в по-голямата си част, може да не използва „меки“ изразни средства, но цензурата е нещо, което едва ли някой търпи. В интернет стана известен случая с песента „Let Me Ride“ на Dr. Dre, в която около 30% от текста е цензуриран. Хип-хоп феновете изобщо не останаха доволни от този факт. За щастие това се прилага само при песни от Beats 1.

3. Объркано облачно хранилище

Хаосът с iCloud Music Library със сигурност повлия изключително лошо върху мнението за хората относно Apple Music. iTunes Match така и не успя да подреди правилно колекциите от музика на много потребители. Облачната услуга се затруднява с прехвърлянето и запазването на музиката. В резултат на това много потребители губят своите закупени песни, а услугата съюо така понижава качеството им. Не са малко и случаите на объркани корици на дисковете.

4. Home Sharing или по-скоро не?

За разлика от Spotify, Apple Music все още не работи много добре с домашните безжични мрежи, както и със системите на Sonos, както и миникомпютъра Chromecast. Още по-лошо е, че дори при Apple TV не всичко върви плавно. Добрите новини са, че очакваме скоро обновление, което да реши този проблем.

5. Липса на някои известни изпълнители

Каталогът на Apple Music може да включва над 30 милиона песни, но не всички известни изпълнители са налични. Вероятно ще се разочаровате да разберете, че Prince, Tool и The Beatles липсват.

 

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS