Преди няколко години определението геймър включваше тийнейджър, който прекарва по-голямата част от деня си с поглед, впит в екрана и бързо „щракащи“ пръсти. Днес обаче игрите излязоха от средата на персоналните компютри и конзолите и се пренесоха в телефоните, музикалните плейъри, часовниците и други устройства. На практика почти всеки човек, който прекарва свободно си време играейки, може да се нарече геймър.

Защо обаче работодателите могат да бъдат сигурни, че ще спечелят, ако наемат в екипа си човек, чиято страст са игрите? Геймърите са добри служители по ред причини и ние ще ви го докажем в следващите редове:

Специфични умения

Научно доказано е, че игрите развиват умения за решаване за проблеми ситуации и извоюване на победа. Така, че ако имате геймър в екипа си, може да разчитате на него да потушава конфликтите, които неизбежно възникват във всеки офис, особено ако повечето служители са жени.

Стратегическо мислене

Геймърите са стратези, те знаят как да започнат, откъде да минат и какво да направят, за да стигнат до целта. Можете да сте сигурни, че и в реалния живот няма да се предадат лесно пред трудностите, докато не доведат до край поставените им задачи.

Добра координация и концентрация

Доказано е, че геймърите имат много добра координация в пространството. Те реагират бързо и рефлексите им са безпогрешни, когато трябва да се действа на мига. И тава не е всичко – способността им да се фокусират напълно върху това, което правят, е гаранция, че проектът, който сте им поверили, ще успее.

Мултитаскват

Много научни проучвания са доказали, че любителите на компютърни игри притежават завишени способности да се ангажират с множество дейности едновременно. Те могат да държат джойстика, да се концентрират върху целта, да внимават какво се случва наоколо и да реагират на всичко във всеки един момент едновременно. Едва ли на такива хора ще им бъде трудно да се справят с ежедневните ангажименти в офиса и нещо повече – да го направят качествено и в срок.

Преследват победата

Ако към всичко изброено добавим още, че геймърите обичат технологиите и лесно свикват с нови джаджи и устройства, имат богато въображение и не се страхуват да експериментират, както и това, че не се отказват, докато не победят, ви гарантираме, че ще имате в екипа си истинско бижу, ако наемете на работа един от тях.