THE BREADWINNER

Ангелина Джоли продуцира най-новия филм от Нора Тумей, един от хората зад великолепните „Песен на морето“ и „Тайната на Келс“. Филмът е за едно момиче през 2001 г. в Афганистан, което се прави на момче, за да може да помогне на семейството си, след като баща й е неправомерно арестуван. Една красива анимирана приключенска история, която придобива смисъл, като се има предвид името, което са й дали. Излиза на 17 ноември.

PHANTOM THREAD

Последният път, когато Даниел Дей-Люис беше във филм на Пол Томас Андерсън, беше „Ще се лее кръв“. Ролята му тук със сигурност изглежда по-нормална от петролен барон. Трейлърът ни показва, че филмът определено ще отговаря на името си по странност – всички изображения и музиката, и … да. Излиза тази Коледа.

WORLD OF TOMORROW: EPISODE TWO

World of Tomorrow, един много странен и забавен 17-минутен късометражен филм. Един от любимите през 2015 г. Сега неговият създател Дон Херцфелд (аниматорът, който стои зад „my spoon is too big“), се завръща с продължение. Изглежда, че всичко ще бъде толкова красиво и странно, колкото и в първия „епизод“. Все още няма дата на пускане.

WINCHESTER: THE HOUSE THAT GHOSTS BUILT

Сара Уинчестър остава с купища пари след смъртта на съпруга си, който забогатява от едноименната компания за оръжия. Тя е предполагала, че хората, които са умрели от оръжията на Уинчестър, ще се върнат да я преследват, което по някаква причина я кара да разшири дома си, за да се предпази. Не е ясно дали това е вярно, или е просто легенда. Филмът е доста типичен хорър за обитавана къща от духове. Но път не във всеки филм имаме честта да гледаме Хелън Мирън! Излиза на 2 февруари.