С отбелязването на Деня на Земята търговският център стартира и дългосрочния проект за зелен градски живот КИСЛОРОД

От 22 април посетителите на Paradise Center ще имат възможността да видят уникален по рода си 3D макет на земното кълбо. Поводът е отбелязването на международния ден на Земята, който тази година протича под мотото „Възстанови Земята“. Фотоизложба със спиращи дъха кадри, разкриващи красотата и богатството на природата, любопитни факти и съвети за природосъобразен начин на живот също ще бъдат част от активностите на центъра по повод празника. Арт инсталацията се намира на етаж +1, над Централен Северен вход (бул. „Черни връх“ и ул. „Сребърна“ и ще бъде достъпна до 5 май.

С отбелязването на Деня на Земята от Paradise Center дават началото и на дългосрочната кампания за устойчиво развитие КИСЛОРОД. Кампанията има за цел да обедини усилията на центъра в посока природосъобразен живот в чиста и зелена градска среда. Проектът ще канализира отделните активности на центъра в единна комуникационна кампания с ясни сфери на действие и послания.

През 2021 центърът си поставя за цел не просто да увеличи и канализира усилията си в посока подобряване на живота на хората в градска среда, но и да подпомогне и ангажира различни други организации да го направят, като им предостави необходимата подкрепа.

От търговския център планират редица активности в различни сфери на устойчивото развитие и опазване на природата. Сред тях са разделно събиране и рециклиране на отпадъци, грижи за биологичното разнообразие в градска среда, опазване на природните ресурси и други.

Специални активности са планирани и за най-малките. Между 22.04.2021 и 05.05.2021 Paradise Center организира конкурс за детска рисунка на тема „Земята – моят дом.“ Конкурсът се провежда във Facebook страницата на търговския център, а победителят ще спечели тениски от органичен памук за цялото семейство. Наградите са любезно предоставени от Pepco, чиято философия за устойчиво развитие се откроява ясно в последната им колекция от органичен памук. Повече информация може да бъде открита в официалната страница на Paradise Center.

От Paradise Center напомнят, че на територията на търговския център се спазват всички необходими мерки за безопасността на посетителите, които от своя страна задължително трябва да носят маска. С цел избягване струпване на много хора арт инсталацията ще бъде достъпна за посетителите в рамките на 14 дни.

Сподели
Предишна страницаСгъваемият Mate X2 на Huawei
Следваща страницаРоботът, който се движи сам
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.