България е страна с богата история и едно 3D дизайн студио иска да отдаде нужната почит към това. Parizagames са група хора от Велико Търново, които работят по 3D визуализация на крепостта Царевец, обитавана по време на Второто българско царство.

Във видеото към Indiegogo кампанията на студиото съоснователят на Parizagames Марин Крънзов разказва за желанието на него и неговите колеги да съживят един период от българската история и да позволят на ентусиастите да се разходят из тогавашната крепост на върха Царевец във Велико Търново. Ако Parizagames успеят да съберат необходимата сума от 10 000 долара, това ще се превърне в реалност. С помощта на VR хедсет всеки ще има възможност да преживее един ден в крепостта като се разходи из неиния двор и сгради, да общува със стражи, поданици и други обитатели, както и да усети околната среда през различните сезони.

Parizagames са в началото на своята кампания, като към момента на писане на този материал те са събрали 18% от нужната сума и им остават 25 дни. Ако искате да успеят и ви е интересно да разберете как е изглеждава крепостта преди стотици години, включете се в кампанията. Ако нямате финансовата възможност за това пък, споделяйте я — това също ще е от голяма полза за студиото.

« Визуализация на Царевец — Indiegogo »

Марин Крънзов и неговите колеги са опитни 3D дизайнери, работили за студиа като Ubisoft и Masthead. Портфолиото на Марин включва няколко игри от поредицата Assassin’s Creed.