Като човек, който се занимава с видео, навлизането на 360° видеата е тема, която ме вълнува. Може би в един момент киното, такова каквото го познаваме днес, ще еволюира в ново измерение и 360° форматът може би е следващата стъпка.

На пазара има няколко модела евтини камери, които си заслужават и през последните години бяха представени основно от производители на мобилни телефони. Имаме и предложения от GoPro, ако искате да вдигнете нивото и да изглеждате Pro. Ако нуждите на продукцията изискват топ качество, творението на Nokia е точният избор за вас.

Ако обаче искате да достигнете друго измерение и буквално да ви помислят за бог на 360° видеата – ARRI са вашите хора. AXA ARRI е плод на колаборацията между небезизвестните ARRI и Radiant Images. Ригът включва 10 ARRI ALEXA Mini, които се управляват от една основна камера. Цялата работа ще ви струва около 650 000 долара. Ако решите да ползвате по-сериозни обективи, цените отиват в небесата, където ще сте и вие, ако се докопате до подобно нещо.

Ето какво може да прави този сетъп, след компресията в YouTube: