3d-android-vs-apple-650x406

Въпреки новата версия на iOS 9, която Apple наскоро пусна, споровете относно дали iOS е по-добра платформа от Android продължават с пълна сила. В настоящата статия ще представим няколко причини, които отново поставят Android на първо място.

1. Повече памет

microsd-card

При покупка на iPhone новите собственици на смартфоните на Apple нямат възможност да увеличат вътрешната памет. При повечето Android устройства има възможност за добавяне на карта памет.

2. Смяна на батерията

samsung-battery

Повечето Android устройства позволяват смяна на батерията. При iPhone това не е възможно и в повечето случаи се налага прибягване до услугите на оторизиран сервиз и заплащане на такси за смяната на батерия.

3. Дистанционно управление

tv-remote

Голяма част от Android смартфоните могат да се използват като дистанционно управление чрез инфрачервения си порт. При iPhone това липсва.

4. Лесен трансфер на файлове

library-clerk

Лесно е да се управляват и преместват файлове между компютър и Android смартфон. При iPhone е нужно да се използва специализиран софтуер, който не винаги е съвместим с всички операционни системи.

5. Музика и снимки

girl-phone-listening-to-music

Apple и новата iOS 9 изискват инсталирането на iTunes за зареждане на музика към iPhone. Същото важи и за извличането на снимки, за което е нужно iPhoto.