6. Бърз достъп до папки за Android устройства

onedrive-files

Ползвате ли мобилното приложение за Android, тогава имате достъп до една много полезна функция. Можете да ползвате уиджета на OneDrive за бърз достъп до определени папки. Много е удобно, ако имате различни папки, до които искате да стигнете лесно.

7. Показване на изображения на папките

onedrive-thumbnails

Ако дадена папка в OneDrive съдържа изображения, тогава ще можете да изберете коя снимка точно да се показва. Изберете картинката и чрез десния бутон на мишката натиснете Add as cover.

8. Връщане на предишна версия на файл

onedrive-history

Ако често работите по даден документ и не пазите черновите си, тогава не се притеснявайте. OneDrive автоматично запазва историята на промените. Сървърите съхраняват до 25 промени за всеки файл, така че ще можете да възстановите и по-стара версия на ваш документ. С десен бутон изберете опцията Version History, за да видите вариантите, които OneDrive пази.

9. Вмъкване на презентации навсякъде

onedrive-presentation

OneDrive е мощна платформа за споделяне на файлове. Една от най-полезните функции от този тип е споделянето на PowerPoint презентации във всеки един сайт. Изберете файла в уеб интерфейса на облачното хранилище и изберете Embed и след това Generate, за да получите HTML код.

10. Избирателно синхронизиране при Mac

onedrive-sync

В OS X версията на OneDrive се съдържа и възможността за избирателно синхронизиране на файлове. За съжаление това все още не е достъпно при Windows 8.1, но потребителите на Mac OS X могат да използват и тази функция. Достъпът е възможен през менюто Preferences, оттам трябва да изберете Choose Folders.