samsung_galaxy_s4

Тази седмица започна с отказа на патент за iPad Mini от Службата за патенти и търговски марки на САЩ и завърши с изтичането на хардуерните характеристики на мистериозния смартфон HTC M4.

Ето кои новини може да те пропуснали през изминалата седмица:

BlackBerry 10 казва на приятелите ви кога гледате порно

Ако притежавате BlackBerry Z10 трябва да внимавате. Изглежда интегрираният BlackBerry Messenger казва на всички ваши приятели и BBM контакти, когато гледате видео клипове в мрежата.

Samsung Galaxy S4 хакнат още преди излизането си

Преди около две седмици Samsung представи официално четвъртото поколение Galaxy S телефон. Още преди смартфонът да е достигнал до магазините се оказва, че ентусиазирани хакери са успели да го рутнат (хакнат).

Производството на iPhone 5S стартира тази пролет

Apple вече лека полека започва производството на следващото поколение iPhone, пише The Wall Street Journal. Очаква се 5S да бъде с “подобен дизайн и форма”, но да предложи някои допълнителни софтуерни функции.

Следващото поколение Nexus 7 ще струва 150 долара

Според последния доклад на информационна агенция Reuters, Google вече работи по следващото поколение Nexus 7 таблет. Компанията няма да използва NVidia Tegra 3 чип, а такъв на Qualcomm.

Новото поколение iPad ще бъде с изцяло нов дизайн

Отдавна се говори, че Apple (AAPL) се готви изцяло да промени изцяло най-новия iPad, който ще дебютира тази година. Както се говори, той ще бъде представен на пресконференция по-късно този месец.

Google AndroidBook пристига докрая на годината

Според нов доклад на DigiTimes Google планува да навлезе още повече в ноутбук и PC пазара. Очаква се компанията да пусне на пазара не нов ChromeBook, а AndroidBook. Няма да го крием – името е ужасно. Устройството ще бъде нещо като хибрид между ASUS PadFone и Transformer таблет с док клавиатура.

Facebook Home е нов Android лънчър, който променя телефона изцяло

Днес на събитие в Калифорния, шефът на Facebook Марк Зукърбърг представи Facebook Home, дълбока софтуерна интеграция с Android, която поставя услугите на социалната мрежа на фокус.

Европейската версия на LG Optimus 4X HD получава Jelly Bean

Собствениците на LG Optimus 4X HD, които живеят в Европа имат повод за радост. Днес LG обяви, че телефонът ще получи ъпдейт до най-новата версия на Android докрая на седмицата.

Viber за Windows Phone най-накрая предложи HD разговори

Приложението Viber е една от най-популярните VoIP платформи, която е директен конкурент на Skype. Апликацията работи без да натоварва устройството или батерията излишно и позволява безплатни текстови съобщения и HD разговори.

HTC готви таблет с Windows 8

Мина повече от година от когато HTC пусна последния си таблет. Днес се появи информация, според която борещият се тайвански производител смята отново да се изправи в жестока борба с iPad.