От няколко месеца се говори, че ще има двойна камера в Galaxy S8, всъщност още от юни месец, за да бъдем по-точни. Вече бяхме почти сигурни, че това не е просто слух, ами самата истина, особено след като подобни думи бяха чути от цели три различни източници. Дали обаче не са сгрешили? Ще има ли наистина двойна камера следващият флагман на Samsung?

Тези съмнения се появяват от един китайски източник, на който преди винаги е можело да се разчита… Това обаче не означава, че трябва да приемем думите му за чиста монета. Той твърди следното – Samsung наистина са имали идея за такава камерна система, но очевидно тя е „пропаднала“ и затова смартфонът ще е само с един сензор.

Не се споменава защо обаче. Изглежда може и изобщо да не разберем причината. Едно е ясно, нещо се е провалило, а не е защото Samsung не искат да вкарат тази технология в своите устройства. Може би все някога двойната камера ще се появи някъде из бъдещите продукти на Samsung, но най-вероятно няма да е в S8.

Предполага се, че все пак ще има някакво подобрение по камерата, но по предната. Ще има селфи автофокус, което е нещо напълно ново и рядко разпространено. Galaxy S8 би трябвало да стане официален на MWC през февруари… Стига да няма някакви проблеми.