Ако сте си задавали този въпрос, не сте сами! От това все пак зависи сигурността на вашите данни и информация, когато използвате Android смартфон и заключвате екрана си чрез шаблон. Същият въпрос си задават и от YouTube канала CHM Tech, като решават да му отговорят.

Както отбелязват още в началото на видеото по-горе, ако сте тук само за да разберете числото — съществуват 389 112 различни шаблонни комбинации. Ако обаче искате да разберете малко повече, вижте видеото. В него се разказва за това на какви правила се подчиняват шаблоните (например не можете да имате шаблон с по-малко от 4 свързани точки; всяка точка може да се използва само веднъж и т.н.)

Интересно е да се отбележи, че позовавайки се на различни изследвания, CHM Tech разказват, че най-честите използвани шаблони са тези, които приличат на букви (най-вече първата буква от името на притежателя на смартфона). Анализирайки около 4000 различни шаблона, от Норвежкия институт за наука и технологии установяват, че 44% от всички шаблони започват от горния ляв ъгъл.

Ако искате да разберете всичко за шаблоните и как да изберете по-труден за разгадаване такъв, задължително гледайте видеото.