След многобройните случаи на експлодиращи батерии на Galaxy Note 7, Samsung спряха доставките на устройството. Вече имат обаче по-сериозен проблем. Според човек, от Флорида, колата му е избухнала в пламъци, точно заради запалването на батерията на един такъв фаблет.

Мъжът е оставил устройството в колата си, за да премести някакви мебели, но докато излезе отново, превозното средство вече е горяло. Въпреки че пожарникарите, реагирали бързо, колата все пак е изгоряла.

samsung-galaxy-note-7-fire-carНейтън Дорнакер (потърпевшият от случилото се) споделя в негова публикация във Facebook, че телефона му се е зареждал, когато се е състоял инцидента. Човекът бил оставил включен климатика на колата, защото възнамерявал да се качи обратно на нея, без да предполага обаче, че тя ще гори, когато излезе от къщата си.

Дорнакер няма все още реални доказателства, че телефона е виновен на пожара, но споделя, че „всичко сочи, че Note 7 е причината за изгарянето на колата ми“. От Samsung вече работят по случая и търсят откъде е започнал пожарът. Това не е първия случай, в който устройството на Samsung причинява подобни поражения. Миналата седмица Note 7 е избухнал в хотелска стая в Австралия, като причинява щети за над $1400.