sony-halloween

“No trick. All Treat.” – с тази препратка към най-популярния и най-любим, поне на малчуганите, хелоуински въпрос в Щатите „Trick or Treat?” (Номер или лакомство), Sony реши едновременно да отбележи днешния празник и да напомни на клиентите си за предстоящия ъпдейт към Android 5.0 Lollipop.

Компанията пусна кратко видео в американската си страница (естествено, че там, къде другаде – корените на Хелоуин може да са в ирландските земи, но най-масово днес се празнува именно в САЩ). Клипчето-закачка е в духа на страшните традиции, с които се свързва днешният ден, и комбинира човешка ръка с тази на чудовище. Естествено, на централно място е смартфон на Sony, на чийто дисплей се вижда близалка.

Виж още: 50 Android 5.0 Lollipop уолпейпъра за смартфона ви

От началото на следващата 2015-та смартфоните и таблетите на Sony от серията Xperia Z ще получат ъпдейт до най-новата версия на Android. Първо се очаква това да се случи със специалното устройство Xperia Z Ultra Google Play Edition (възможно е дори да е още тази година), а след това с тези от Z3 и Z2 сериите. После Lollipop могат да очакват и Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR, Xperia Tablet Z, Xperia Z Ultra, Xperia Z1, Xperia Z1S, Xperia Z1.