Футболните прогнози са част от ежедневието на залагащите, като особено през уикендите все повече потребители търсят верните футболни прогнози от различни източници в интернет.

Повечето сайтове и блогове, които се занимават с футболни прогнози правят анализи на срещите, боравят със статистически данни и правят прогнози основно на краен резултат, над и под голове, а също и първо и второ полувреме.

Нека разгледаме едни от най-популярните прогнози:

Прогноза на краен резултат – тук се прогнозира изхода от срещата, като тази прогноза е за редовните 90 минути. Има и купи и турнири, в които има продължения, но при равен резултат в редовното време, за познат залог се счита знака х, без значение в продълженият, кой ще победи и дали това ще стане чрез дузпи. Коефициентите са различни, като се приема, че по-ниския коефициент дава някаква по-голяма сигурност, но не винаги е така и не са редки случаите на изненади, дори и от водещите отбори.

Прогноза на голове – тази прогноза е основно за голове в цялата среша, като тук прогнозиращия, прави анализ на резултатността на даден отбор и спрямо статистиката от последните мачове, двубоите между съперниците и головата разлика може да се даде прогноза под или над определен брой голове. Най-често се играе на над 2,5 гола в мача и под 2,5 гола в мача.Не са редки случаите и на прогнози над 3,5, 4,5 ,5,5 гола,където коефициентите са високи, а при правилна прогноза, може да се разчита на добра печалба, естествено зависи и сумата на залога и дали се играе сингъл и права колонка. В букмейкъра WinBet имате множество опции за залог на голове, а също и опции за залог на голове и краен резултат, полувреме и краен резултат и други.

Прогноза на полувреме – тук се прогнозира изхода на срещата за дадено полувреме. В миналото основно се играеше на първо полувреме, но днес все повече букмейкъри, включват опцията за залог и на второ полувреме. При прогноза на първо полувреме, трябва да се познае изхода от срещата единствено за първото полувреме, без значение крайния резултат. Пример мача завършва първо полувреме 0:1, играли сме 2-ка първо полувреме. Срещата завършва 2:1, като краен резултат. В този случай залога е печеливш, като не вземаме в предвид крайния резултат, а само първото полувреме на мача. При второ полувреме, следим само второто полувреме, без значение първото и крайния резултат, т.е вторите 45 минути на мача.

Прогнози за корнери – една интересна позиция, където малко блогове и сайтове използват в своите анализи и прогнози, тъй като трудно могат да се съберат достатъчно данни за прогноза, като по-принцип тази позиция се играе най-вече на живо. При започване на мача, залагащите следят броя на корнерите през първите минути или първото полувреме и си правят изводи за представянето на отборите и по-точно в активността им за корнери. Може да се използват и статистически данни за минали мачове и статистика на корнерите, като при добър анализ, можем да добием известна представа дали даден отбор прави много корнери или не, но е трудно да прогнозираме точния брой, затова и в случаите се използват позиции над определен брой корнери, а не точно на брой. Има и букмейкъри, които предлагат позиция на залог за точен брой корнери, като това е доста трудно да бъде познато, но и коефициента е достатъчно висок.

Футболните прогнози са неизменна част от живота на залагащите на спортни срещи. Има множество ресурси в интернет, като сайта fbet.bg, където можете да разгледате футболни прогнози от различни първенства и да получите полезна информация.Това дали ще предпочете готова прогноза или лично ще прогнозирате дадена среща решавате ви, но сайтовете и блоговете за прогнози могат да ви помогнат с анализи, статистика и информация на футболни срещи и спортни събития.