В инициативата, организирана от TouchMenu, се включиха деца от десети и единадесети клас

 

Българската платформа за хотели и заведения TouchMеnu представи възможностите за дигитализиране на туристическите услуги в открит урок по туризъм в Професионалната Гимназия „Георги Сава Раковски“ в гр. Костенец. Представители на приложението обсъдиха с учениците големите предизвикателства пред туризма в началото на летния сезон, необходимостта от квалифицирани кадри, както и възможностите за подобряване на услугите в сектора чрез новите технологии.

В откритият урок участваха младежи от десети и единадесети клас, които задаваха въпроси за предизвикателствата пред налагането на дигитален продукт в бранш като туризма, който претърпя големи загуби през последните две години. Някои от учениците, които вече работят в заведения и хотели, изявиха желание да използват платформата в своята работа. В рамките на дискусията бяха изтъкнати предимствата на дигитализацията за подпомагане на бизнеса, оптимизиране на разходите, покачване на приходите, както и намаляване на оплакванията от клиенти.

Класната ръководителка, г-жа Долдурова и директорът на Професионална Гимназия Г.С. Раковски, г-жа Черешарова, също взеха участие в събитието и подчертаха важността от навлизането на дигитални продукти в заведенията и хотелите в Община Костенец. Районът е известен с чистия си въздух, минерални извори и красива природа и туризмът заема важно място в местната икономика, както и в професионалното обучение.

Платформата TouchMenu позволява цялостна дигитализация на хотелите, както и достъп до техните услуги през смартфон, оптимизирайки работата и ограничавайки физическия контакт с персонала. Сред останалите предимства са подобряване на обслужването, намаляване на оперативните разходи, както и множество нови възможности за привличане на клиенти и увеличаване на продажбите.

“Безконтактното обслужване на клиенти в 21-ви век се превръща в основен приоритет на много бизнеси. Нашата мисия е да създадем възможности и на малкия и на средния български бизнес да се възползват пълноценно от тази тенденция” – споделя Тодор Бобев, създател на приложението и изпълнителен директор на Touch Menu Ltd.

„За нас е важно, да споделяме натрупаните знания и умения, и да бъдем полезни на утрешните създатели на уризма в България“.

Сподели
Предишна страницаПърви прототип на Starship
Следваща страницаНезаплитащи се магнитни USB кабели
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.