1. Asus VivoBook S550CB

Asus VivoBook X202

VivoBook S550CA е отличен модел ултрабук от ASUS, който за своята цена крие страхотни изненади под капака. Оборудван е с двуядрен Intel Core i3 процесор, 6GB RAM и 750GB хард диск. Но най-голямото предимство е 15.6-инчовият тъчскрийн дисплей, който обикновено виждаме на по-скъпи модели лаптопи.

Предимства: Красив метален корпус с наистина качествена изработка. Стъклен дисплей с наистина тънка рамка, който придава премиум вид на модела. Охлаждането е тихо и ефектно.

Недостатъци: Дисплеят не е толкова богат на цветове, колкото останалите предложения в списъка ни, затова качеството на картината понякога е незадоволително. Животът на батерията е малко над четири часа.

Оценката: Ако търсите тъчскрийн ултрабук с добри характеристики, но на достъпна цена, тогава VivoBook S550CA е вашата оферта на годината. Красотата на това устройство компенсира средното представяне на дисплея.

Разгледай в PCStore.bg (1299 лв) →

2. Acer Aspire S3

Ултрабук Acer Aspire S3

Стилният Acer Aspire S3 смело показва, че добър ултрабук може да се намери на цена под 1500 лева. Този модел е един от най-евтините начини да се сдобиете с машина с новия Windows 8, която тежи само 1.40 килограма, без това да ви удари в портфейла. Работи с процесор Intel Core i3, 4GB RAM и предлага 500GB хард диск.

Предимства: 20-те гигабайта SSD се грижат умело за бързината на работа с този модел на Acer. Разликата при стартиране, пускане на приложения и събуждане на лаптопа от сън спрямо обикновените хард дискове е страхотен плюс.

Недостатъци: Няма тъчскрийн и видео картата не е съвместима с DirectX 11, затова не разчитайте на добра графика, ако искате да отворите любимите си игри. Клавишите със стрелки на клавиатурата са малки и неудобни за ползване.

Оценката: Цената на Aspire S3 от Acer е изкушаваща и има добра причина за това. Този модел е лек, удобен за ползване и се справя страхотно с ежедневната работа, която трябва да вършите. Ще получите точно това, за което плащате — един наистина доверен ултрабук.

Разгледай в PCStore.bg (1199 лв) →

3. Lenovo Yoga 11

Lenovo Yoga 11

Новото старт меню на Windows 8 хвърли ръкавицата на производителите на устройства да намерят начин да слеят лаптопите и таблетите в едно. Серията хибриди Yoga на Lenovo е един от най-сполучливите експерименти в тази нова категория продукти. Резултатът е ултрабук с гъвкави панти на дисплея, които позволяват да превърнете клавиатурата в стойка за таблет.

Предимства: Най-силното качество на Lenovo Yoga 11 е това, че ви предоставя избор между ултрабук и таблет. 11.6-инчовият LED дисплей с IPS матрица дава завидно за тази цена качество на картината, а батерията има продължителност до цели 13 часа.

Недостатъци: Lenovo са направили няколко компромиса с характеристиките на Yoga 11, за да достигнат тази цена. Процесорът NVIDIA Tegra 3 и 2-та гигабайта RAM не винаги са достатъчни за работа с тежки приложения. Пластмасовият тракпад не е от най-удобните, които ще ползвате. Операционната система е Windows 8 RT, което сериозно ограничава избора от софтуер.

Оценката: Lenovo Yoga 11 е добра комбинация между ултрабук и таблет. Моделът би направил прекрасен подарък на човек, който използва преносимия си компютър главно за браузване и забавление с филми и музика. Това е устройство за лежерен кеф.

Виж в PCStore.bg (999 лв) →