трейлър

Не, тук не говорим за трейлър на филм по San Andreas частта от култовата поредица игри Grand Theft Auto. Говорим си за филм, в който става въпрос за земетресение. Откога не сме имали нов филм за земетресения? Откога не сме имали хубав филм за земетресения?

Виж още: Тим Бъртън ще режисира игрален филм „Дъмбо“ за Disney

Не знам кой и защо е избрал „San Andreas“ за име на филма, но определено много хора ще очакват гангстерски войни и много стрелба в този трейлър. Няма да видите това, обаче. Ще видите Дуейн Джонсън-Скалата в ролята на пилот на спасителен хеликоптер, който ще обиколи САЩ, за да спаси отчуждената си дъщеря по време на брутално земетресение.

В ролите освен Скалата ще видим още Александра Дадарио (сагата „Пърси Джаксън“), Колтън Хайнс („Стрелата“) и Пол Джамати („Илюзионистът“ и „Спасяването на редник Райън“). Продукцията е режисирана от Брад Пейтън, който може да ви е познат като режисьор на друг филм със Скалата – базираният по романа на Жул Верн „Пътуване до тайнствения остров“ (Journey 2: The Mysterious Island). Освен него, Пейтън е режисирал и „Котки и кучета: Отмъщението на Кити“ (Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore), който не бих нарекъл особено успешен.

Дали „San Andreas“ ще бъде успех за Брад Пейтън и ще го изтреля на върха преди обявеното продължение на „Пътуване…“ да бъде екранизирано (става въпрос за друга адаптация по роман на Жул Верн – ще се казва „Journey 3: From the Earth to the Moon“), или ще е поредният пуканков филм? Предстои да разберем с премиерата му на 29 май (за САЩ).

Вижте и новият трейлър, за който ви говоря. Какво мислите?