Тази седмица определено беше славна за технологичния свят и най-вече за Apple и Microsoft. От Apple за пореден път насочиха вниманието към себе си със събитието си от вторник (23 октомври), а от Microsoft официално обявиха новата си операционна система Windows 8. Любителите на Samsung пък от утре ще се радват на новия Samsung Galaxy Note 2 и в България. 

Затова на вашето внимание ще представим класацията на шесте най-коментирани устройства на седмицата.

*Подреждането в класацията е случайно.

1. MacBook Pro

Във вторник на събитието си в Сан Хосе, Калифорния, от Apple разкриха новия 13-инчов MacBook Pro с Retina дисплей.

2. Windows 8

В четвъртък от Microsoft разкриха Windows 8. Операционната система пристига с нов потребителски интерфейс, много нови и разнообразни приложения, които разбира се можете да откриете в чисто новия Windows Store.

3. Новият iMac

Apple не се задоволиха само с пускането на новия MacBook Pro. От американската компания показаха и обновения iMac. 80% по-тънък от предишното поколение и с два различни дисплея –  27 и 21.5-инчов.

4. Samsung Galaxy Note II

Устройството на Samsung с 5-6-инчов дисплей от утре ще радва и българските фенове на южнокрейската компания.  Galaxy Note 2 влиза в магазинната мрежа на Мтел  на цена от 38,90 лв на месец.

5. iPad Mini

Четвъртото поколение iPad беше черешката на тортата на събитието на Apple преди няколко дни. За нетърпеливите фенове на ябълката по-малкият и по-удобен таблет ще е на пазара от 2 ноември.

6. Microsoft Surface

Microsoft Surface таблетите вече са достъпни за всички желаещи да се докоснат до новото изживяване предлагано от Microsoft. С цена започваща от 499 долара, с Windows 8 или Windows RT, таблетът на Microsoft e изключително съблазнителен за технологичните фенове.

Кой ще се окаже победителят в тази класация предстои да видим.