iphone-5s-repair-rice вода

Намокрянето на смартфона е един от големите кошмари на всеки потребител. След подобен инцидент вероятно смятате, че устройството ви няма как да бъде спасено, но решението може да се окаже доста познато на всички вас. Да, става дума за ориза, една от основните сподобности на който е абсорбирането на вода.

Трябва също така да знаете, че оризът е от храните, които когато са сурови, са покрити с естествен прах, който може да влезе в устройството и да го повреди по различен начин. Подробна информация може за това какво да правите, ако намокрите вашия смартфон, може да намерите тук.

Трикът с ориза е бил използван от много и най-различни хора през годините, но едва ли всички знаят, че вече няколко десетилетия този продукт е използван за съхранение на фотоапарати и ленти в тропическите държави, запазвайки ги сухи. Тези страни имат висока влажност, която влияе неблагоприятно върху лентите и може да доведе до загуби на изображенията.

Експертите съветват устройствата да се включат едва след като са изсъхнали напълно. Те дори препоръчват конкретни сортове ориз – индийските басмати се отличават със своите качества за бързо абсорбиране на водата.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS