Чудили ли сте се някога как по-точно Facebook събира цялата информация, с която ни снабдява, за да ни кара да се връщаме в мрежата за още? Е, сега има приложение, което може да отговори на този въпрос.

Абсолютно безплатно и достъпно, Data Selfie е отворен Chrome източник, който ви помага да разберете как алгоритмите проследяват вашата активност във Facebook и по този начин събира информация за личността ви и за вашите навици.

Data Selfie може много точно да определи вашата Facebook активност – какво гледате, колко дълго го гледате, какво харесвате, какво отваряте допълнително и какво пишете. След което чрез програмиране и алгоритми от IBM Watson и University of Cambridge превръща тези данни в информация, която след това използва.

Разширението разполага и с удобно табло, което показва всичко, което сте правили във Facebook разбито с цветен код, за да можете по-лесно да разберете как по-точно използвате вашите данни.

data-selfieData Selfie дори прави предсказания. Например за това какво евентуално би ви се харесало, дори като стане дума за политика или предпочитания относно хранителния ви режим.

Не се притеснявайте, че тази информация може да попадне в чужди ръце. Data Selfie прави тези анализи и запазва данните ви само на съответната машина, на която работите.

Така че ако ви е интересно и искате да разберете как работи Facebook можете да се сдобиете с Data Selfie от тук.