project tango

Може би помните, че преди няколко месеца в Google Play Store се появи първото устройство от Google и Qualcomm – Project Tango. Идеята за смартфон, който да може чрез високотехнологична камера да изучава 3D средата около вас, обработвайки по четвърт милион измервания в секунда, се роди от Motorola и тяхната група Advanced Technology and Projects. След продажбата на компанията на Lenovo Google реши да запази за себе си това подразделение под предлог, че като технологичен гигант ще може по-лесно да предостави такова устройство на обикновения потребител.

Сега вече са налични две устройства от Project Tango, които обаче не можете да си купите. Те са само за разработчици, като така нареченият Developer Kit бе обявен на Google I/O. Той ще струва 512 долара и може да бъде намерен в Play Store. Устройството е захранвано от NVIDIA Tegra K1 чипсет, като представлява таблет със 7-инчов екран, 4GB RAM, 128 вътрешна памет и поддържа свякакви свързаности. Това е същият този таблет от ноември месец миналата година, само че на почти двойно по-ниска цена.

Освен това устройство Qualcomm обяви, че работи заедно с Google и по смартфон. Той ще бъде захранван от най-новия 64-битов чипсет Snapdragon 810. В сърцето му ще е осемядрен процесор и графичен чип Adreno 430. Тази джаджа обаче също няма да можете да си купите, тъй като ще е налична само и единствено за разработчици и производители на устройства. Идеята е смартфонът да играе ролята на прототип за бъдещи устройства, които да излязат на пазара.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS