Теленор започва да предлага услугата eSIM за всички свои частни и бизнес клиенти на абонаментни планове.

Технологията eSIM представлява вграден в телефона SIM чип, който може да бъде използван чрез зареждането на eSIM профил в мобилното устройство. Това отменя нуждата от поставяне и използване на физическа SIM карта, като eSIM профилът съхранява необходимата информация, за да може мобилното устройство да използва мобилната мрежа на Теленор.

Клиентите на Теленор могат да използват eSIM като основна или като втора карта в своя телефон. Всички нови и съществуващи клиенти на абонаментните планове на оператора могат да активират нова eSIM карта безплатно или да подменят своя SIM с eSIM срещу еднократна такса от 9,99 лв. За да подменят своя SIM, клиентите е нужно да посетят магазин на Теленор, където да заявят eSIM и да получат на хартиен носител своя eSIM профил.

Смартфоните, които поддържат eSIM в мрежата на Теленор са серията Samsung Galaxy S20, серията Samsung Galaxy Note20, Samsung Galaxy Z Flip, Huawei P40 Pro, iPhone 12, 12 Pro, 11, 11 Pro, 11 Pro Max, XS, XS Max и XR.

Пълна информация за това и други предложения на Теленор е налична на официалната страница на оператора www.telenor.bg, чрез обаждане на телефон 0800 900 55 в делнични дни между 9:00 и 18:00 часа, както и във всички магазини на оператора и официалните партньори.

 

Сподели
Предишна страницаКакво не знаем за моторното масло Лики Моли?
Следваща страницаМоже ли животът да съществува дълбоко под повърхността на Марс
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.