Теленор ще се включи за дванайсета поредна година в международната инициатива на природозащитната организация WWF – „Часът на Земята“. Всяка година събитието кара милиони хора и организации по цялата планета да изключат осветлението си и други електроуреди за един час като знак на съпричастност към борбата с промените в климата.

Утре, 28 март, между 20:30 и 21:30 часа Теленор ще изключи осветлението в административните си сгради. Без прекъсване ще продължат работата си системите, които осигуряват безпроблемното функциониране на мобилната мрежа и обслужването на клиенти на компанията.

Тази година „Часът на Земята“ ще се проведе изцяло дигитално в знак на съпричастност към международната криза, която засяга и страната ни, като събитието ще протече под мотото „Дай своя глас за планетата“. Всеки може да се включи като подпише международната петиция „Глас за планетата“. Зад каузата застават множество популярни личности и институции, а по време на събитието ще има множество живи включвания от цял свят, включително и от България.

„Часът на Земята“ се провежда за четиринайсета поредна година, като участниците в нея нарастват с всяка следваща кампания. И тази година Столична община ще е сред участниците, като ще изключи осветлението на емблематични сгради и паметници в София.

Сподели
Предишна страницаНов инструмент за споделяне на екрани Screen
Следваща страницаЕмисиите на електрическите автомобили се оказват мит
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.