Управлявайте приложенията си взаимно чрез Screenhero

Новата апликация може да се оприличи на Google Документи. Тя е безплатно интерактивно приложение за екранно споделяне на мултиплейър. Това позволява на потребителите да навигират, рисуват и дори да кодират приложенията на своите колеги и приятели. Апликацията предоставя лесна и забавна възможност да създавате съвместно дизайн, да сдвоявате програма, да преглеждате или да отстранявате грешки. Изключително удобна за обратна връзка с някого.

До този момент подобни приложения са били предоставяни с комерсиална цел на различни компании. Сега всички имаме възможност да се насладим безплатното на услугата Screen. Тя цели да подпомага всички, които са останали да работят от дома си.

Нововъведението е от два до пет пъти по-бързо от другите инструменти за споделяне и има минимално закъснение. Повечето други програми от подобен тип страдат от недостатък. Той се изразява в забавяне с около 100ms-150ms. Screen има забележителен набор от функции, които са отзивчиви и интуитивни. Стартирането се е осъществило без допълнително спонсорство. Това позволява собствениците да определят и развиват неговата съдба. Също така е фактор, който предотвратява намесата на инвеститорите.

Няколко неща, които можете да направите с Screen
  • Може да споделете екрана си от работния плот на Mac, Windows и Linux, докато извършвате аудио или видео разговори в отделен прозорец, или да се присъединете към разговор гледайки от браузъра или мобилния си телефон.
  • Използвайте курсора на споделения екран, за да можете да контролирате или въвеждате каквото и да е, както на вашия компютър.
  • Можете да коментирате неща от рода на „това е написано неправилно“ или „премести това там“, като фразите избледняват за няколко секунди, освен ако не задържите мишката върху тях.
  • Публикувайте временни коментари за текст, за да можете да си сътрудничите.
  • Стартирайте екранните срещи от Slack и ги планирайте с интеграция в Google Календар.
  • Споделяйте линкове за покани, просто бъдете внимателни кой може да контролира екрана ви.

Всички ангажирани със създаването и разпространението на подобни програми ни пожелават да останем здрави, отговорни и продуктивни по време на епидемията. Това експериментално приложение се надява да се самоиздържа от останалите платени версии, чийто брой на потребителите е достатъчен за осъществяването на идеята.

Новото творение може да се превърне в апетитна хапка за гигантите на видео разговори като Zoom, но създателят може да не е толкова склонен да продава. Основан през 2013 г., Screenhero беше невероятно мощен за времето си, предлагайки някои от инструментите за сътрудничество, които вече са в Screen. Но след като бе придобит от друга компания, той никога не получи интеграцията, която заслужава.

Въпреки че има високи разходи за поддръжка, вграждането на един сложен софтуер в друг налага много повече ограничения. Далеч по-лесно е да имаме самостоятелно приложение, което прави всичко добре. Екранът всъщност върши много неща. Ниската латентност и широката гъвкавост предоставят възхитителен опит за съвместно писане на материали. Цялата концепция за споделяне на екрани се популяризира от приложения като Squad и новата функция на Co-Watching на Instagram, която стартира напоследък.

В крайна сметка апликацията може да улесни стартирането на функция за виртуален офис, така че да можете веднага да извикате колегите на срещи. Това би могло да ви накара да се почувствате много повече в работна среда. Screen също така би могъл да демократизира отдалечения работен пейзаж, като измести фокуса от препредаване между мениджърите и осигури комуникация, където всеки има думата.