Теленор добави девет нови видеа към поредицата си, посветена на безопасността в интернет, която е достъпна на страницата ottebzavisi.net.

Видеата са разработени от Теленор и са част от инициативите на оператора, с които цели да осигури безопасен интернет за подрастващите. Образователните клипове са свързани с опасностите в интернет, като предоставят информация, както и начини за справяне с тях. Видеата са специално подготвени за деца, родители и учители и са достъпни напълно безплатно.

Съдържанието на новите клипове е свързано с онлайн тормозa, как да обучаваме децата да общуват онлайн, какво е радикализация и защо е опасна, онлайн тормоза в света на гейминга и други. На достъпен език и по интерактивен начин са онагледени реални ситуации, в които всеки един потребител може да попадне и как да реагира адекватно.

По-рано този месец Теленор организира и играта “Дигитални скаути: На лов за приключения и знания”, в която се включиха над 17 хил. младежи от цялата страна. С това операторът демонстрира, че темата за онлайн безопасността представлява интерес за децата от всички възрасти.

Компанията инвестира в инициативи свързани с безопасността в интернет от 2006 г. насам. Сред тях са Речник на социалните мрежи, Наръчник за видовете онлайн-тормоз, както и разнообразни кампании и игри. Теленор бе първият телеком в България, който въведе филтър за блокиране на материали в интернет, които съдържат сексуална злоупотреба с деца.

 

Сподели
Предишна страницаMotorola Edge и Motorola Edge+ се предлагат с големи отстъпки във VIVACOM
Следваща страница„Слушай и спечели“ с VIVACOM и TIDAL
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.