Microsoft Hyperlapse

Microsoft обяви технологията Hyperlapse за видеа, заснети с GoPro, миналата година, няколко седмици преди Instagram да представи свое Hyperlapse приложение за iOS. Сега софтуерният гигант пусна приложението за Android, Windows Phone, като има и десктоп Windows версия. Разликата с приложението на Instragram e, че при това на Microsoft могат да се обработват и много стари видеа.

Microsoft използва софтуерен алгоритъм, за да стабилизира кадрите – т.е. обработват се изображенията, а не се използват жироскопът и акселерометърът от телефона, както е при Instagram Hyperlapse. Приложението на Microsoft също така използва разпознаване на изображения, за да се стабилириза видеото на нечие лице. По този начин ще получите добър ръзултат, ако записване директно някой човек.

С мобилната версия на Hyperlapse потребителите ще могат да създават само основни таймлапс видеа, но десктоп версията Hyperlapse Pro дава много повече възможности. Тя предлага две опции за обработка – стандартни настройки, оптимизирани за по-бърза обработка и по-малко движение на камерата, както и режим, оптимизиран за кадри, заснети с камери като GoPro. Ще може да контролирате скоростта и резолюцията.

Интересуващите се от Hyperlapse Pro могат да тестват безплатната му версия, която вече е налична. За момента всички обработени с него видеа ще имат знак. Microsoft смята да пусне платената версия по-късно, но няма информация каква ще е цената на приложениeтo. Компанията предлага и Hyperlapse в облака (Azure) за разработчиците, които искат да интегрират технологията в уебсайтове и приложения.

За Windows Phone Hyperlapse може да бъде инсталирано на HTC One M8 for Windows, Lumia 435, Lumia 530, Lumia 532, Lumia 535, Lumia 630, Lumia 635, Lumia 636, Lumia 638, Lumia 640, Lumia 640 XL, Lumia 730, Lumia 735, Lumia 830, Lumia 930 и Lumia 1520. За Android на Samsung Galaxy S5, Galaxy Note 4, Galaxy S6, Galaxy S6 edge, Google Nexus 5, Google Nexus 6, Google Nexus 9, HTC One M8, HTC One M9 и Sony Xperia Z3.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS