Note 3 camera

Note 3 camera

Samsung Galaxy Note 3 безспорно е един от най-добрите фаблети на пазара, със своя 5.7-инчов 1080р дисплей, четириядрен процесор Snapdragon 800 и поддръжката на S Pen.

Това, което рядко се споменава обаче е, че 13-мегаписеловата му камера може да снима 4К видео. Дали това е голямо предимство? Фотографът Алек Уейнстейн е направил тест, сравнявайки Galaxy Note 3 с Canon EOS 5D Mark III. DSLR апаратът има 22-мегапикселов сензор, оборудван със SIGMA 24 – 70 милиметров f/2.8 обектив.

Резултатите ще ви изненадат! Нека преди това само да кажем, че тестът е проведен на дневна светлина, клиповете са били редактирани, за да изглеждат като направени с Note 3. Уейнстейн е регулирал контраста, наситеността и температурата на цветовете на кадрите от Mark III, като записът е бил направен във формат 1080р, както и този от Note 3.

Няма повече да ви отегчавам с технически подробности и коментари, вижте видеото и споделете вашето мнение, кой от записите харесвате повече и защо? Доближава ли се качеството на запис на Note 3, до това на професионална камера като Mark III, при тези условия?