made-in-eu-barcode

Не е далече денят, когато чрез снимка от смартфон ще можете да идентифицирате фалшиви маркови стоки. Благодарение на новото изобретение на екип от специалисти, които са разработили специално флуоресцентно мастило, това ще бъде напълно възможно. То се използва за маркиране на стоките от производителите. Под нормални условия то не се вижда, но може да бъде лесно разпознато под ултравиолетова лампа, инсталирана на мобилно устройство.

Идеята е новото мастило да бъде използвано като маркировка, както и да бъде вградено в знаците за разпознаване като баркодове и QR кодове.
Има три различни съставки, които се използват в тези мастила. Процесът по съставяне е специфичен и е много труден за копиране от фалшификатори. Могат да бъдат използвани и различни цветове, ако производителите преценят.

Всеки производител може да състави собствена рецепта на базата на основната технология. Уникалният почерк ще може да бъде засичан от потребителите и по този начин да се разграничат оригиналните от фалшивите стоки. Ако някой се опита да направи копие на оригиналната рецепта, тогава очевидната разлика в датата на създаване автоматично ще отрече копието като оригинал. Това е една сигурна система за защита, за която създателите имат големи надежди.

В световен мащаб фалшифицирането генерира оборот от над 650 милиарда долара годишно според Международната камара по търговия. Сами преценете колко загуби ще бъдат предотвратени.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS