Facade-iPad-Air-2-Front

Снимки, разпространени от холандския сайт „OneMorеThing“, показват рамката и дисплея на предстоящия iPad Air 2. Както можем да очакваме, новият таблет на Apple ще бъде още по-компактен.

На пръв поглед размера на предния панел изглежда идентичен с iPad Air, но начинът по който дисплеят се свързва с панела е различен. Това означава, че новият таблет ще има по-малка рамка около дисплея и като цяло ще бъде по-малък от предшественика си. Друга теория гласи, че Apple ще запази размера на устройството, но ще използва по-голяма батерия. От друга страна този дисплей може да се окаже труден за поправка, тъй като реално е „залепен“ за рамката под него.

Facade-iPad-Air-2-Back

За разлика от iPhone 6, досега нямаше много „изтекли“ снимки или слухове около iPad Air 2. Това, което ни е известно до момента е, че следващият таблет на Apple ще има познатия сензор за пръстови отпечатъци, 64-битов A8 процесор и 8-мегапикселова камера. Според други слухове Apple най-вероятно работи върху 12.9-инчов таблет, насочен към бизнес потребителите. Устройството ще има и нови софтуерни възможности, които да позволят пълноценното използване на големия екран.