Samsung-Galaxy-Note-4_render

До премиерата на Samsung Galaxy Note 4 остават броени дни, а през уикенда се появи нова доза информация, снимки и видео около дългоочаквания смартфон.

За начало снимката по-горе е получена от колегите от Android Authority, а нейният (анонимен) източник твърди, че изображението идва от официалните рекламни материали на Samsung. Устройството на снимката действително има сходен дизайн с това, което видяхме преди дни. Дори да се окаже фалшива, снимката ни дава добра представа за новия смартфон.

galaxynote-4_specs

Профил на Samsung Galaxy Note 4 се появи в мобилния сайт на компанията и потвърждава доста от техническите характеристики на устройството. Най-интересно тук е може би резолюцията на дисплея QHD или 1440 х 2560 пиксела. Кодовото име на модела е SM-N910T. Тук е мястото да вмъкнем, че Note 4 ще има (поне) две версии, като едната ще използва процесор Exynos 5433, произведен от Samsung, а другата – Qualcomm Snapdraon 805. Останалите по-интересни характеристики включват 3 GB рам, 16-мегапикселова камера с оптична стабилизация на изображението, USB 3.0 порт, сензор за пулс и скенер на пръстови отпечатъци.

Видеото по-горе идва от Виетнам и показва Galaxy Note 4 в действие. Самото устройството е покрито в кейс, чието предназначение най-вероятно е да скрие дизайна на смартфона. Тук виждаме и характерната за Note линията S Pen писалка, която прилича на тази в предишния модел. Елементи от писалката са изпълнени в златист цвят, което подсказва, че смартфонът ще може да бъде закупен в такава разцветка.

Ще продължим да ви информираме за всичко ново около Samsung Galaxy Note 4.