HP ElitePad - Award by HP

Нов доклад разкрива, че от HP готвят таблети с операционната система Android, чрез които ще могат да се провеждат и обаждания в близкото бъдеще.

Същевременно е все още трудно очакваните устройства да бъдат категоризирани като смартфони, фаблети или таблети, заради възможностите, които ще предлагат.

Предполага се, че устройствата ще са с 6 или 7-инчови дисплеи, а самите джаджи ще бъдат предназначени за пазари като Китай и Индия. По отношение на цената таблетите няма да надвишават 250 долара, тъй като ще бъдат позиционирани в по-ниския клас.

В последно време от HP не се радват на завидно високи продажби, което може би седи и в основата на новоизмислените устройства, които ще имат за цел да повишат приходите на компанията.

Същевременно таблетите на американската компания едва ли ще застрашат тези на останалите големи играчи, но пък те поне ще придвижат HP с една стъпка напред към евентуалното настъпване в пазара на мобилните устройства.

Сподели
Предишна страницаDraft Day е предстояща спортна драма с Кевин Костнър
Следваща страницаSamsung работи по две версии на Galaxy Note Pro
Силвия Янчева е технологичен журналист и редактор на Smart News. Работила е в дирекция на МВнР и била е част от екипа на първата демократична онлайн медия Policymic. Като най-голяма своя страст определя спорта, който е неизменна част от ежедневието й от години насам. Интересува се и от политика, Психология, PR, Фотография, и социални мрежи. За контакти: yancheva@smartnews.bg