Снимка: Techcrunch
Снимка: Techcrunch

Според компанията за мобилни анализи Localytics продажбите на новия iPad Air са се увеличили с 51% през последния уикенд,белязан с Black Friday, в сравнение с продажбите на същата джаджа през изминалия месец. Растежът на новия iPad поставя продукта на Apple на първо място в класацията за най-продавани устройства през изминалия уикенд. Air e следван от друго устройство на американската компания – iPad Mini, което се радва на 26% скок.

Според Localytics растежът на таблета се дължи на разнообразни фактори, но в основата най-вероятно седи ваучерът подарък от 75 долара за всяка покупка, който от компанията предоставиха за Black Friday.Третото място в класацията се заема от Kindle Fire HD 7, който е с 23%. Amazon намали цената на таблета с 50 долара, което доведе до изчерпването на количествата още преди началото на Cyber Monday, понеделникът след Деня на благодарността, в който се пазаруват продукти с намаление онлайн.

Снимка: Localytics
Снимка: Localytics

По отношение на смартфоните отново продукт на Apple е в най-предните позиции. Продажбите на iPhone 5C са скочили с 26%, а тези на новия флагман на Samsung – Galaxy S4 са се покачили с 20%, докато iPhone 5S е с 15% ръст.