Samsung Smart TV

Samsung Smart TV

Вероятно не сте обърнали внимание на огромните страници с информация, които получавате при покупката на нов телевизор. Ако сте собственик на нов модел от Samsung, тогава е много вероятно чрез използването на вашия нов телевизор, вие да предавате лична си информация към трети страни. Това се случва чрез технологията за разпознаване на реч, която компанията използва.

Виж още: Рик Остерло от Motorola: Samsung може да последва Nokia и BlackBerry

Записаните команди и информация от микрофона се предават на трета страна за анализ. Това може да е потенциален риск за сигурността на личните данни на всеки един потребител, тъй като много често ние не се замисляме, когато споделяме някаква информация с нашия телевизор.

За щастие Samsung бързо реагираха при тази ситуация и увериха, че данните не се записват и не се продават на трети лица. При използването на функцията за разпознаване на реч, събраната информация се изпраща до централен сървър, който анализира и обработва командата. След това заявката се връща към телевизора на потребителя и тя се изпълнява локално.

От компанията са внедрили криптиране, за да бъдат защитени данните. Това е много вероятно да успокои потребителите, но риск винаги ще има. Samsung напомня, че потребителите могат да не използват и дори да изключат тази функция по желание.