nexus 7 new 2
Nexus събитие / The Verge

Nexus 7 е най-успешното устройство от семейство Nexus и може би най-продаваното в магазина Google Play Store, като и двете поколения таблети бяха произведени от Asus. Изглежда Google обмисля да смени партньора си и да избере LG за третото поколение Nexus 7 таблет, който ще излезе през 2014, твърди известният анализатор Ming-Chi-Kuo.

Asus и Google имат перфектни отношения, като момчетата от Маунтин Вю дори сложиха логото на Asus отзад на оригиналния Nexus 7. Какво може да накара компанията да смени своя партньор?

Изглежда Google може да използва LG, за да подобри екрана на таблета, защото южнокорейската компания има технологията, от която Google има нужда. LG вече произведе смартфона Nexus 4, така, че няма да е изненада, ако Google реши следващото поколение таблет да бъде произведено от корейците.

Google успя да направи много подобрения във второто поколение Nexus 7, което наскоро видя бял свят. 7-инчовият таблет е единственият в своята пазарна ниша, който да предложи „Retina“ дисплей. LG произвежда дисплеите на няколко устройства на Apple, включително iPad Mini, така, че спокойно можем да предположим, че Google ще ги избере за новия таблет през 2014 година.

Източник: 9to5Google