По-рано тази година из цялата мрежа плъзнаха слухове за нов Chromebook с псевдоним „Kevin“. Само преди два дена обаче от ChromeUnboxed ни показаха първите официални спецификации и снимки на предстоящия модел: Samsung Chromebook Pro.

Новият Chromebook ще пристигне с много разнообразни и впечатляващи характеристики. 12.3-инчов с резолюция 2400х1600 тъчскрийн дисплей, който може да се върти на 360 градуса. Екранът ще бъде със съвсем малки и дискретни странични рамки. Моделът ще бъде с 32GB памет и 4GB RAM. Освен това ще има стилус, вграден в 12.9-милиметровото тяло и ще издържа на впечатляващите 10 часа с едно зареждане. Колкото до хардуерът, изглежда, че е проектиран с мисълта да поддържа Android app.

samsungchromebookpro_2-0

Устройството в момента е пуснато за предварителни поръчки в Adorama с цена от 499 долара. Все още няма официална дата на пускането на Chromebook Pro в продажба, но най-вероятно денят ще бъде около 24 октомври, което е само след седмица, така че идната седмица се предполага, че ще научим точния ден. Новият Chromebook изглежда изключително стилен и добре направен. Съвсем скоро ще разберем и дали работи също толкова добре.