Снимка: Man of Steel

След като видяхме много силни епизоди от страна на новия сериал „Готъм“ (Gotham) на телевизия Fox, означава, че може и да сме готови за още една поредица, разказваща предисторията на герой от вселената на DC Comics.

ВИЖ ОЩЕ: #EATENALIVE НА DISCOVERY CHANNEL СЕ ПРОВАЛИ

Потвърдено е, че Дейвид Гойър, автор на историята и сценария за филмите „Черният рицар“ и „Човек от стомана“, ще започне работа по сериал за предисторията на Супермен. Сериалът, разбира се, ще се казва „Krypton“ и ще бъде излъчван по телевизия Syfy. Слухове за подобна продукция се чуваха още преви време, но нищо не се знаеше. Сега, след като от студиото потвърждават, можем да започнем да чакаме. Въпросът е какво обаче да чакаме? А отговорът е – не точно историята, въртяща се около Супермен. Ще става въпрос за 50 години по-рано, когато дядото на Кал-Ел се опитва да извади Криптон от калта и да превърне планетата в място за велики научни открития и гордост.

Както виждате, ще бъде нещо подобно като предисторията на Брус Уейн, която виждаме в „Готъм“, само че доста по-назад във времето. По сценария, освен Гойър, ще работи и Иан Голдбърг (продуцент на „Имало едно време“). Вторият също ще бъде и изпълнителен продуцент. Сигурно е, че „Krypton“ няма да се развива в същата вселена като „Стрелата“ (Arrow) или „Светкавицата“ (The Flash), които се излъчват по CW.

Знаем, че DC Comics и Warner Bros. не желаят телевизионните им и кино вселени да се смесват, но очевидно това важи и само за сериалите. Дали ще има нещо общо с излъчващия се сериал за Supergirl, нищо не се знае (който също е на друго студио – CBS). Тук обаче има нещо интересно – както казахме, Дейвид Гойър е сценарист и на „Човек от стомана“ (Man of Steel) и е много вериятно сериалът, който предстои, да предшества този филм като история. Това би могло да значи, че все пак в даден момент телевизионната и кино вселените ще се слеят (поне донякъде). Остава само да чакаме.